Öfke Kontrolü
1- Duyguyu öfkeyle yansıtıyoruz, belirsizlik ve panik öfkeye neden olur mu?
Kaygı kontrol edilemediğinde beyin kontrol ihtiyacı hissetmektedir. Bu ihtiyacı da en yakınını kontrol ederek yaşıyor olabilir. Özellikle hastalık tehdidi nedeniyle hijyen kontrolü ve bu konuda aşırıya gitme, diğerine özel alan tanımama da ilişkiyi etkileyecektir. Gevşemeyi öğrenin. Bu bazen yoga bazen bir derin nefes, ne olursa ama öğrenin. Ayrıca, beyin hedefi sever. Bu da strese iyi gelir. Dolayısı ile yeni şeyler öğrenme ya da diğer konularda kendinize hedef belirleyin. Bu kişisel alan yaratmanıza ve size iyi gelmesine neden olacaktır. Bireysel iyilik, kendini ve diğerini kollama ilişkiye de iyi gelecektir.
2- Endişeyi öfke ile ortaya çıkarmak uygun mudur?
Öfke yönetimi, duygu okur yazarlığı, empati ve iletişimin önemi. Öfke kontrolünün önemi ve kaygının arttığı şu zaman dilinde öfke ifadesinin anlamı, duygu okuryazarlığın nasıl arttırılacağı, nasıl yönetileceği, gevşeme teknikleri duygusal zekanın geliştirilmesi vurgulanmaktadır.
Öfke kontrolünün önemi ve kaygının arttığı şu zaman diliminde öfke ifadesinin anlamı, duygu okuryazarlığın nasıl arttırılacağı, nasıl yönetileceği, gevşeme teknikleri duygusal zekanın geliştirilmesi ana plan olmuştur. Duyguların tanınması hem kendimiz, hem de karşıdaki için anlaşılmanın ve empatinin önemli basamağını oluşturmuştur. Daha anlaşılır olmak ve anlamakta öfke duygusunun panzehiri olduğu söylenebilir. Diğer yandan kaygı gibi yaşanması zor ve kontrolü zor olan bir duygu öfke gibi yansıyor olabilir. Ruhsal sistemde bazı duygular ikincil duygu dediğimiz duygularla değişerek çıkabilirler. Bu nedenle yaşanan bir duygunun öncül mü yoksa artçı bir duygu mu olduğunu anlamak o duygunun anlamı ve hidayetinde yönetimi için önemli adımlardan biridir. Yine aynı şeklide problem çözmenin önemli basamaklarından biride duygusal zeka yada becerinin geliştirilmesidir. Duygusal zeka; davranışın anlamını çözme çözüm üretebilme mesafe koyabilme gibi psikolojik olgunluk sağlayan bir beceri eğitimidir. Kendini ve ötekini tanıma, iletişim becerilerinin de dahil edildiği eğitim modülü ile hem psikolojik olgunluk hem de psikolojik dayanıklılık artacaktır.